BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

+Miss A Tickers+

Daisypath Friendship tickers

+StaLker HisTorY+

+BloGs OwNer DetaiLs+

My photo
Bamboo River, Selangor, Malaysia
i'm a happy 4feet girl.... slumber... cheer... n friendly.... i like 2 sing, act and hosting like to create songs,poems and story. family,friends and writing are my life....

Monday, September 14, 2015

Teenage Life.....Working Life




Hallooo bloggies....Miss me?
Da lama tak mengupdate blog ni kan....
well i miss u more...
its a busy dizzy life yawl....
why??
now Miss A da berkerja....kurang masa nk enjoy...kurang masa dgn family...kurang masa nk berehat
Miss A keje ape??
Keje yang halal la...takkan la kerja jual tetttttttt
ok...tak elok
okay now....
saya nk berkongsi pengalaman hidup....bukan pengalaman bercinta
boring..........
nowadays sejak dah berkerja....
mmg sangat mencabar dan mengajar Miss A untuk menjadi lebih dewasa and....appreciate my life more
Appreciate what my parents have done
Appreciate my dad especially
He works so hard.....
mmg tak dinafikah...previously hidup keluarga kami senang
ulang alik indonesia naik plane macam naik bus
beli kereta macam beli kereta mainan
but....Life always have their ups and downs
dan sekarang roda kami berada di bawah
buat Miss sedar yang....you have to survive by your own...like my mother have thought me before she left us.
After habis je SPM....Miss A nekad nak belajar berdikari although ayah mmg larang sangat2 kalau Ann (tukar...Miss mcm awkward) nak berkerja ke apa sbb he said he still can bagi nafkah to all his kids
tapi ann mmg fikir ke depan....what if dad dah tak ada? what if dad menyusul mak...what if i was alone??
what if our life tak semewah yang kami ada masa tu?
i sneak out...cari kerja
my first job was at Cheetah Boutique One Utama
sepanjang kerja....mmg merungut, penat, letih
but bila dapat gaji....Alhamdullilah
i can't believe a spoil brat like me can WORK!!!
mmg sepanjang 2 months kerja....dad tak pernanh nak cakap dgn Ann, kakak pun...sbb ann amik keputusan sendiri
balik tgh2 malam...anak dara kan....xelok balik tgh malam
how can i stop my self kalau one utama bukan from 10am-10pm?
ann mmg slalu dpt shift sama mcm full time sbb i want to find extra income
i want to learn to be independant
tak nak mintak duit kt ayah je
then after that....Kolej Ann dekat KL je, ann ddk Sg Buloh. it just 30mins je nk pegi kolej kalau naik train
but, rasa mcm tak cukup...i want to explore more about independent life
i want to learn more about the world
so sengaja je mintak dekat ayah untuk letakkan Ann dekat hostel
kenapa?
Ann nk belajar berdikari, while living separate from family, i want to learn to find job, kerja event, acting, dancing and do the things i like
Finally....because ann mmg mintak merayu sangat dekat Ayah, so he allowed me untuk tinggal dekat hostel.
first few months i am happy
so happy, dad allowed me to get to know the world by my own
semenjak duduk hostel, Ann pegi casting, kerja parkson, kerja event
what i enjoy the most
is working in event field
cuz we get to know more friends, new challenges, new things
well....until one point i almost reckless my self
and start from that i start to be workaholic.
Ann tak kejar duit....apa yang Ann kejar is working experience, life excitement
macam orang baru keluar dari gua
tapi bangga jugak dalam usia yang 18...19...dalam setahun my income are more that RM10k(but dah berjoli habis la) i buat macam2 kerja
mostly in event.
Dalam masa yg sama ann sedar....betapa susahnya nak mencari duit
susah sangat
tgk org lain...happy je habiskan duit mak bapak...but Ann lg happy,,, i spend my own hardwork tho. tak perlu susahkan daddy...susahkan dia nk hantar pegi keje je,,,heeeeee
Well itu yang mengajar Ann, Life is not as easy as wind!! you hv to work hard to get what u want
What i am trying to say here.....to the young people out there
If u want to live in a happy world, wanna have fortune life...WORK ON IT!!! not just lay on your bed.
for 5 years i am working and study at the same time
And what i am try to say, jangan susahkan parents anda. Belajar berdikari, your mom giving birth to u habis semua urat darah dia ko g sekolah bercinta. Your dad working his ass off just to gv u food u guys guna duit to buy phone for ur BF/GF?
dah banyak kan story2 mcm tu?
yeahhh Ann pun pernah buat benda yang sama....i spend my cash for a stupid guy yang dia xpernah nak rasa bersalah sampai sekarang and masih berani muncul dlm hidup Ann. Well....u know who u are. I work like an ass hole just to gv it to u. malas nk cerita cerita lama.
well....i am happy, i have work, i have life...i have a person InsyaAllah is my Imam in the future. Amin.
Bila ingatkan balik masa lampau.....i cannot stop saying Alhamdullilah, Allah swt sentiasa mengaturkan yang terbaik untuk Ann although mcm2 ujian ann kena. Whatever in past that builds me now....Alhamdullilah

+Tweet~~Tweet~~+